Jornada del 2016: Reptes actuals de l'educació especial dins el marc inclusiu 

Divendres 25 de novembre es va celebrar la jornada "Reptes actuals en l'educació especial dins del marc inclusiu" a l'Escola Sagrat Cor de Barcelona.

Primerament destaquem l' éxit de participació i expressem  el nostre agraïment,per la confiança mostrada al GIEE,dels aproximadament  un centenar de professionals de l'educació que van assistir.

L'objectiu d'aquesta jornada plantejava la importància del sistema de suports diferenciats com a guia de transformació dels entorns educatius partint dels principals marcs teòrics i paradigmes.

La jornada es va niciar amb la presentació de la revista REPTES per part del president del GIEE  David Simó i el seu editor  Josep Font. Aquest primer número el podeu trobar en obert a la nostra web.

La primera conferència  va ser a càrrec d'en Climent Giné que va plantejar la necessitat d'abordar l'educació dels alumnes amb necessitats de suport des d'un model ecològic centrat en la persona i en tots els seus entorns.

Seguidament en Josep Font va defensar que cal avançar en el canvi de perspectiva i en la creació de contextos educatius on el sistema de suports incloguin a tot l'alumnat i es promoguin resultats valuosos.

La tercera ponència sobre Conducta adaptativa la va presentar Delfin Montero. Va plantejar la necessitat que a partir de l'avaluació de les diferents àrees de la conducta adaptativa, s'incloguin en el currículum unitats d'ensenyament per augmentar les destreses i promoure l'autonòmia en entorn natural i desde el marc inclusiu.

Seguidament es van presentar les diferents  experiències des del model sistémic amb  intervencions universals en lectura i conducta, secundàries i terciàries en conducta.

Podem afirmar que hi va haver correlació entre els plantejaments teòrics defensats a les ponències i les experiències pràctiques presentades, tant de lectura com de conducta.

La jornada va acabar amb un homenatge  a en Josep Font i en Climent Giné com a reconeixement per la seva vinculació al GIEE  i les seves aportacions  en la recerca del nostre país.

Agrair especialment la bona disposició de l'escola Sagrat Cor i en especial a la Pilar Clarasó directora i el suport informàtic i tècnic.

 

 

TEMES QUE ES VAN TRACTAR.

(Podeu disposar dels documents en format PDF si feu clic a la icona del costat de cada títol)

Truca'ns

T: 914-123-456   

F: 914-123-456   

Contacta'ns

info@giee.cat

Segueix-nos

  • facebook
  • Twitter

© 2013 Copyright. GIEE